Verzending en retourneren

Verzendingen

Al onze bestellingen worden in België of Nederland verwerkt en afgehandeld. 

We streven ernaar om alle bestellingen die zijn geplaatst, de eerstvolgende werkdag te verzenden. (mits de productvoorraad het toelaat). Uiteraard zijn wij bij verzending altijd nog afhankelijk van het transportbedrijf. Uitzonderingen zijn onder meer bestellingen in het weekend (zaterdag-zondag) of feestdagen. Alle bestellingen die op zaterdag, zondag en feestdagen worden gedaan, worden de volgende werkdag verzonden.

Annulering & Retour?

Om uw bestelling te ANNULEREN, kunt u contact opnemen via https://www.urban-jungle.be/contact/ voordat de bestelling is verzonden. Als uw bestelling al is verzonden; dan kunnen we de verzending van het pakket helaas niet tegenhouden en dient u de bestelling te retourneren.

De mogelijkheid van retourzending geldt gedurende 14 dagen. Indien er meer dan 14 dagen zijn verlopen sinds je aankoop, kunnen we je geen ruil of terugbetaling aanbieden.

Alleen ongebruikte artikelen die zich in dezelfde staat bevinden als waarin je ze hebt ontvangen, komen in aanmerking voor een retour. Het artikel moet ook in de originele verpakking worden teruggestuurd.

Op artikelen die worden geretourneerd zonder geldige reden, worden altijd retourkosten aangerekend. Dit wordt vooraf meegedeeld bij de aanvraag van retour.

Sommige artikelen kunnen niet worden geretourneerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor beperkt houdbare artikelen zoals bloemen, planten, groene daken. 

We geven ook geen restitutie voor artikelen die met korting zijn gekocht.

Andere artikelen die niet kunnen worden geretourneerd:

* cadeaubonnen

Om je retour te verwerken, hebben we een aankoopbon of een bewijs van je aankoop nodig.

De verzendkosten voor het terugsturen van het artikel zijn voor jouw rekening. Verzendkosten worden niet terugbetaald. Wanneer je een terugbetaling ontvangt, worden de verzendkosten in mindering gebracht van je terugbetaling.

Hoe lang een vervangend artikel naar jou onderweg is, hangt af van waar je je bevindt.

Als je ons een artikel stuurt met een waarde van meer dan € 75, overweeg dan een verzendservice met een traceeroptie of een verzekering. We geven geen garantie dat we je teruggestuurde artikel zullen ontvangen.

Vaste verzendkosten

Voor producten die onder speciale voorwaarden vallen, wordt er altijd een transport aangerekend. De kosten hiervoor worden apart vermeld bij het product of in uw winkelmand. De speciale voorwaarden hebben meestal te maken met de verhouding gewicht/prijs en deze niet met de standaard pakketdiensten kunnen verstuurd worden. 

Verzendkosten rest Europa

Voor eventuele verzending naar EU landen, gelden afwijkende tarieven. Het uiteindelijke tarief wordt per email aan u kenbaar gemaakt.