Herfst in de tuin: 7 klusjes voor meer biodiversiteit

Herfst in de tuin: 7 klusjes voor meer biodiversiteit

Ook in de herfst is er in de tuin heel wat te doen. In de #herfst 🍁🍂 zijn er heel wat nuttige #taakjes voor in de #tuin, ook voor meer biodiversiteit. Waar je bovendien doorheen het jaar nog van kan genieten.

Hier zijn onze tips voor tuinieren in de herfst voor een betere biodiversiteit in je tuin.


#1 Nieuwe planten planten 🏡🌾🌹

Het druist in tegen wat inmiddels onze natuur is geworden; maar het najaar is bij uitstek hét moment om nieuwe planten in de grond te zetten. Zeker ook voor haagplanten.


#2 Planten verplaatsen 🌳🍀

Omdat die bodem nog redelijk warm is, zijn oktober en de eerste helft november uitstekend om verhuizingen binnen je eigen tuin te doen.


#3 Plant bloembollen 🌹🌷

Voorjaarsbollen planten, doen! Tot begin december kunnen de voorjaarsbollen de grond in. Liever doe je het iets eerder, maar tot begin december kan het nog. Ontdek onze biologische bloembollen in. de winkel.


#4 Maak je tuin vogelvriendelijk 🦆🐦

Wie in de herfst vogels voedert, is er zeker van dat onze volgels in de stad ook in de winter de weg naar de voedertafel vinden. Ontdek hier heel wat nuttige en mooie vogelvoederhuisjes voor onze gevleugelde vrienden…


#5 Maak een composthoop 🍁🍂

Een derde van je afval kan omgetoverd worden in krachtvoer voor je tuin. Door te composteren doe je eigenlijk wat de natuur altijd al gedaan heeft: de natuurlijke kringloop zijn gang laten gaan. Composteren kan ook eenvoudig met een compostvat. Ontdek hier enkele handige compostvaten.


#6 Laat bladeren liggen: 🍁🍂

Een kleine ingreep voor jou, een groot verschil voor de natuur: laat voortaan wat herfstbladeren liggen en ruim gerust wat minder op. Verwilderde hoekjes zijn een paradijs voor allerlei soorten planten en dieren.


#7 Planten Scheuren 🌿🌱🌾

Het moment dat de planten in rust gaan, meestal in november, is een prima moment om planten te vermeerderen door ze te scheuren. Dan herken je de planten nog goed en kunnen ze nog wortelen voor de winter.

Meer stadstuinier Tips & tricks

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel risus imperdiet, gravida justo eu.

@keramic.store

Follow Us :